01 May 2012

Tak Boleh Tidur?? Laa Orderlah Bantal Busuk Kat Kita...upsss

Assalamualaikum =)

Hari ni nak tunjuk benda baru yang saya baru buat & baru belajar.

Taraaaa....


Ni lah dia benda baru tu...
Baru di blog saya tapi dah lama kat blog orang lain...huhuhu
Saya namakannya MINI BANTAL BUSUK...xoxo


Untuk 1st trial, saya buat sebagai hadiah ulangtahun kelahiran anak buah saya, 29 April yang lepas..
Saiz bantal ni lebih kurang 8inch x 8inch...sebab tu saya namakan MINI.
Bantal ni khusus untuk dijadikan bantal busuk sahaja..kekeke.

Cuma untuk 1st trial ni agak tak kemaslah pasal nak pasang bias tepi tu tak pandai lagi. Buat malu je ngan tailor yang dah pro..huhuhu..

Kebanyakkan crafter buat guna kain flannel, kain felt & adik-beradiknya tapi saya guna kain cotton untuk buat sarung bantal ni. Pada saya warna putih lebih menyerlahkan warna-warni felt yang kita deco kat kain.

Ok, sebelum tu. Bantal ni terdiri daripada sarung bantal yang boleh dibuka dan dibasuh ye & bantalnya sekali. Tak mati macam tu jerk. Kalau dah kotor boleh basuh tapi cara basuh jangan pulak campak dalam washing machine. Haruslah celop-celop sudahh...keke.

Hari ni cuti Hari Pekerja. Jadi SELAMAT BERCUTI untuk anda semua.

2 comments:

feeza macho said...

comel :) tp kalau pelbagaikan warna lg menarik :)

manis said...

feeza macho : insyaAllah...dah ada..nantikan update selanjutnya..hehehe

Jom LIKE Page Inspire Design ^^