01 June 2012

Felt For Kids

Assalamualaikum =)

Mood saya kurang baik disebabkan internet ni masih tak betul lagi...tetiba terpikir, apsal tak report je kat Encik TM tuh kan..huhu

Bayangkanlah saya dah taip dengan agak panjanglah jugak tiba-tiba internet dah tak boleh connect dengan blogger.com ni...cettt...sabor jela. Gambar pun tak upload 100%...facebook pun sama, log in boleh tapi bila nak baca inbox terus disconnected. huhuhu...geram betol.

Oklah, stop pasal emosi. Kat bawah ni saya nak kongsi aktiviti yang boleh korang buat dengan anak-anak dengan menggunakan material felt. Yang ni saya buat dengan anak-anak buah. Maklum cuti sekolah, diorang baliklah rumah atok nenek. Yang saya ni memang duduk rumah mak ayah pun / atok nenek diorang.hehehe..

Tengah saya syok buat order, diorang ni menyibuk-nyibuk nak tolong. Jadi, saya bagi diorang buat hasil air tangan diorang sendiri.


Bahan-bahannya terpulang pada korang. Yang ni saya guna apa yang ada je, kain felt yang dah berzaman saya potong dan tak disentuh-sentuh lagi saya bagi kat anak-anak buah untuk diorang deco sendiri. Saya letakkan sikit butang, sepit rambut, klip kertas, ring & bahan-bahan lain. Sibuk diorang tanya, "ucu nak buat apa ni?"



Diorang dah start deco, mula-mula buat keychain lepas tu klip kertas/bookmark, akhir sekali buat sepit rambut.


Dengan bantuan ucu menampal, akhirnya siap jugak. Asyik pakai jela sepit rambut tuh.keke. Walaupun kita tengok macam kelakor rupanya tapi percayalah budak-budak akan rasa bangga dan suka sangat sebab diorang dapat hasilkan kraf hasil tangan diorang sendiri. heeee...

Ohohoho mencabar betul nak post satu entry ni, bape kali disconnected. Sabor jela...huhu..

Sekian.

1 comment:

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

wahhh kreatip laaa wat sepit rambut..

Jom LIKE Page Inspire Design ^^