16 December 2013

Bahan Kraf Baru Dah Masuk Website ^^

Assalamualaikum =)

Ingatkan nak rehat terus dari update sampai habis pantang tapi nampaknya barang kat website pun dah banyak habis. Jadi haruslah di restock kan. heee...

Malam ni update sikit, esok mungkin ada barang sampai lagi. Lepas tu, update barang yang baru sampai tu pulak. Wahhh...kerja ni akan saya buat sampailah baby keluar. Tapi untuk barang ready stock kat website jela, kalau custom made tu memang mintak maaflah, dah tak larat nak buat.

Ni dua barang yang baru saya update tadi.

Butterfly Mariposa Felt Cut

Manik Separa Bulat warna putih


Tadi jugak saya tengah kira-kira item untuk buat sale sempena hujung tahun ni atau glemernya orang sebut YEAR END SALE. =D

Dah update sikit item yang masuk dalam YEAR END SALE. Boleh tengok kat website.

Nak cite sikitlah kan, kot ada yang masih tertanya-tanya. Kata hari tu tengah tunggu hari nak bersalin tapi masih boleh update blog, FB, jawab PM dan emel bagai. hehe
Masalahnya sekarang ni baby belum nak keluar lagi. Dah terlebih hari dah ni. Hari ni kandungan saya dah 40minggu 2 hari. Kalau tak bersalin jugak kenalah serah diri 24haribulan ni kat Hospital Sultan Ismail, Johor Bahru. Doakan baby saya cepat keluar sebelum tarikh serah diri tu. Semoga semuanya dipermudahkan. Aminnnn.

Disebabkan barang-barang kat website tu sentiasa ada je yang order, jadi cepatlah barang-barang kat situ habis. Jadi sebelum bersalin ni saya restock dan masukkanlah beberapa item untuk memenuhkan balik website tu. Dapat restock sikit-sikit dulu pun jadilah daripada habis terus. Kesian kat customer nak tengok-tengok barang dah habis. Kesian jugak nanti kat website tu, kosong aje takde barang. ngeheee...

InsyaAllah kalau ada kesempatan lagi, esok-esok saya update beberapa lagi barang lain. 

Untuk membeli barang-barang ready stock, boleh ke website saya.
Jangan lupa bagi BUKTI BAYARAN tau. Ada kes customer senyap sampai hari ni, dah bayar tapi tak bagi bukti payment. So tak tau sape yang bayar. huhu



23 November 2013

Barang Baru Belum Bersedia Untuk Dikeluarkan...hik3

Assalamualaikum =)

Saya belum bersalin lagi. kihkihkih
Minggu ni minggu ke-37.
Makin dekat. makin nebes.

Blog dan FB Page tak update sebab konon-konon dah tak ambil order tapi still ada order masuk. Alhamdulillah rezeki di saat-saat nak melahirkan. Dah setelkan semua.
Sekarang ni saya dah tak ambiklah, kang tak pasal-pasal tak siap pulak.

Tapi tu lah, bila takde kerja nak buat rasa macam tak syok je.
Barang-barang kerja saya dah siap kemas kat bilik, maklum nak sambut orang baru. Takkan nak biar barang-barang saya bersepah-sepah kan. Dahlah saya ni bukan jenis yang suka buat kerja kat tempat kerja yang khusus. Asal nak buat kerja mesti duduk depan tv. Jadi depan tv memang bersepah. Bila dah kemas, rasa tak syok pulak tak buat kerja.

Haa...sebut tentang "Barang Baru".
Tak sangka pulak bila dah dihujung-hujung kehamilan ni, kuar pulak barang baru. Ecewahhh!
Semuanya request dari customer. 1st time buat, jadi ianya barang baru buat saya walaupun orang lain dah melambak-lambak terima order untuk item tu. heee...

Tapi update tahun depanlah, lepas habis pantang. Baru best. Sekarang ni kalau update pun, takleh nak ambik order. Jadi sama-samalah bersabar untuk tengok apa agaknya item baru tu ye. Jeng jeng jeng... =D

Ok, ni untuk pengetahuan semua.
Pembelian di website masih dan akan terus berjalan seperti biasa.
Pastikan korang bagi proof payment k. Nanti husband saya tolong cek, packing dan pos.



Ok, jumpa lagi. In sha Allah.
Mekaseh. ;)

31 October 2013

Promosi & Barang Baru...yeayyy!!!

Assalamualaikum =)

Haa...entry kedua hari ni.
Kali ni tentang promosi & beberapa item baru yang saya dah masukkan kat website.

Tentang promosi, saya ada buat promosi untuk item terpilih.
Nak tau apa dia?
Boleh klik gambar kat side bar kanan blog saya ni, yang ada tulis SPECIAL OFFER.
Ataupun klikla kat SPECIAL OFFER.

Kat bawah ni pulak, barang baru masuk kedai.

1. Pakej Felt 12 color
Yang bestnyee..FREE 1 keping (random color)
Jadinya, korang dapat 13 keping lah..yippiii!!!

2. Snap Clip 6.5cm

3. Snap Clip 4.5cm

Untuk kedua-dua saiz Snap Clip ni saya ada buka untuk pre order borong.
Yang berminat boleh PM/Inbox saya di FB atau emel saya untuk mengetahui harganya.
Harga menarik menanti korang ;D

Macam biasa, untuk order secara runcit boleh order di website.


Sekian. Mekasehhhhhh

Pre Order Borong Bahan Kraf

Assalamualaikum =)

Hari ni macam-macam saya update kat web & kat FB Page.
Tengah rajin katakan. ngeee...
Sampai terlupa nak makan, baby pun dah tendang-tendang. Cehh macam tau-tau je dia tendang sebab laporr =P

Ada 2 perkara yang saya update hari ni.
Tapi saya cerita satu persatu dalam satu entry.
Ada harapan tak hari ni naik 2 entry? huhu

Yang pertama, saya buka pre order borong untuk bahan kraf.
Ada 8 jenis kesemuanya.

1. Keychain Ring 2.5cm
2. Pin Brooch 2cm
3. Pin Brooch 2.5cm
4. Snap Clip 6.5cm
5. Snap Clip 4.5cm
6. Alligator Clip 3.2cm
7. Cekak Rambut Colorful
8. Cekak Rambut Hitam


Boleh rujuk link ni untuk tengok gambar-gambarnya.

GAMBAR PRE ORDER BORONG BAHAN KRAF

PRE ORDER di buka dari hari ini Khamis, 31 Oktober 2013 hingga Selasa, 5 November 2013.

Saya bukan order secara online ye, saya ambil pakai tangan sendiri.
Jadi bayaran penuh diperlukan selewat-lewatnya pagi hari Selasa minggu depan.
InsyaAllah petang tu saya nak pergi ambil barang-barangnya.
Esoknya bolehla terus pos. ;)

Ohh ye, hari tu saya ada nak join photo contest. Dah dekat 2 minggu saya hantar gambar tapi masih tak di upload-upload pun oleh pengajur sampailah semalam tarikh akhir hantar gambar tapi gambar saya still takde.
Emmmm....kecewa sikit tapi nak buat macam mana, takde rezeki kan. huhu

Sekian, Mekaseh.

30 October 2013

Colorful Bow Brooch & Diandra Brooch...cewahhh!!

Assalamualaikum =)

Saya dah update katalog dengan 2 jenis brooch dari felt.

Brooch bow ni saya dah buat sejak hujung tahun lepas.
Ada lah sorang regular customer saya, nak brooch yang baru tetiap bulan.
Jenuhla mikir nak buat brooch apa lagi kan.
Haa...yang ni simple. Murah pulak tu. Kan...kan...kan? =D

Lepas raya haji hari tu saya bawakkan anak buah saya untuk dia jual kat kengkawan.
Alhamdulillah, budak-budak sekolah rendah, dah tentulah suka menda tiut-tiut gini kan.
Anak buah saya suka pulak tu, dapat upah. hehehe
Semangat dia nak jual, baru sehari jual dah dapat dekat RM100. Terer le tu untuk budak umur 10 tahun kan.
Sekarang kan dah canggih, sehari sebelum bawak ke sekolah dah whatsapp kat kengkawan gambar-gambar brooch.

Walaupun dah lama start buat bow brooch ni, tapi saya baru je nak kuarkan.
Orang lain dah melambak buat kan. Siap buat macam-macam variasi dari satu bentuk ni.
Takpe, rezeki masing-masing.
Saya ni jenis kalau rasa belum mampu nak ambil order dari online, saya peram dulu.
Gerak secara offline atau senyap-senyap jela sikit-sikit.


Yang ni pulak Diandra brooch. Wahh glemer gitu. Macam tajuk cite malam tadi. Kahkahkah
Hentam jela, dah tak tau apa nama bunga mau letak. Kita tiru orang lain yang suka bagi nama orang. ngeheee..


Hari ni nak siapkan order dari seorang pelanggan yang saaaaaaaaaaaaaangat saya sayang.
Siapa tu ek?? Jeng jeng jeng...
Husband saya laaa...

Siap order kat saya, pastu saya suruh bayar. Dengan seriusnya dia jawab, ok berapa ek kalau buat bantal letak kat kerusi kereta tu? hahaha.. Kesian dia..
Oklah, hari ni saya luangkan masa untuk buat husband saya punya bantal.
Ni hadiah kecil, insyaAllah dalam masa terdekat dia dapat hadiah besar pulak kan. Memang tak terbayar la gamaknya. hihihi

Minggu ni minggu terakhir saya ambil tempahan jahitan tau.
Tapi order di website, masih berjalan seperti biasa. Begitu jugak dengan ready stock item, boleh je nak order.

Minggu depan dah 36weeks. Dah dikira cukup bulan kan. Dup dap dup dap jantungku.

Sekian. Mekaseh ;)

29 October 2013

Bantal Pepel Untuk Si Comel

Assalamualaikum =)

Bantal ni order dari kawan saya.
Maceh Rafidah.


Macam yang saya cite hari tu, permulaan order untuk bantal saiz A4 ni semuanya color pepel.
Sebab saya ada color pepel je masa tu, awal tahun hari tu tau..keke
Sekarang dah banyak pilihan tapi masa pulak tak mengizinkan saya nak variasi kan color-color kain untuk buat bantal. Tinggal minggu ni je nak ambil tempahan. Minggu depan kena siapkan semua order.
Pastu selagi tak bersalin & ada masa bolehlah buat ready stock apa-apa item yang terlarat.

Menghitung hari.
Tak sabar nak tengok anak sendiri tapi neves tetap ada. huhu
Doakan semoga saya selamat melahirkan anak pertama saya. huuu...terharunya.

Sekian.
Mekaseh sudi baca entry kedua saya hari ni. ngeheee..

Harga RUNTUHHH...Bookmark & Felt Cut : Meh klik SINI!!!

Assalamualaikum =)


Bookmark ni jenis foam.
Saya bagi harga yang sangat rendah.
Sesuai untuk buat doorgift.
Sekarang ni ramai student yang bakal ambil SPM minggu depan cari gift yang murah-murah nak bagi kawan-kawan. Jadi akak cadangkan korang ambil ni, murah sangat dik oiiii.. hehe
Tapi ada 30pcs je. Tak buat lagi. ;)


Yang ni pulak felt cut bentuk dedaunan. Ohh bentuk love tu je bukan daun. ngehee..
Sebenarnya saya nak buat benda lain, tapi akhirnya terbengkalai pasal banyak sangat nak dibuat.
Jadi saya let go jelah felt cut dedaunan ni.
Ni pun separuh je, lagi separuh dah hampir nak jadi projeknya tu tapi terbengkalai jugak. kihkihkih
Yang ni pun saya bagi harga runtuh ok! Bestnyee...

Nak order boleh ke website.


Sekian. Mekaseh semua. ;)

25 October 2013

Bookmark & Soft Headband

Assalamualaikum =)

Sekarang ni saya tengah rajin nak update gambar-gambar order saje ye.
Marilah kita cuci-cuci mata. =D

Bookmark ni order dari rakan sekerja husband untuk anaknya.


Soft headband ni pulak, order dari staff kat sekolah husband untuk anaknya jugak. huhuhu


Sekian untuk hari ni.
Mekaseh =)

24 October 2013

Bantal Saiz Baru di Inspire Design =D

Assalamualaikum =)

Minggu ni boleh dikatakan agak bizi jugak.
Pulun habis nak siapkan order, takdelah banyak mana pun tapi syukurlah rezeki Allah nak bagi.
Makin dekat tarikh nak bersalin, makin banyak pulak order masuk. Alhamdulillah. Rezeki anak mungkin. =D

Kat bawah ni gambar order seorang customer. Tak silap saya awal tahun hari tu kot dia order.hehe
Bantal ni saiz A4.
Saya tak update awal-awal sebab sebelum ni saya tak beli banyak pun kain felt jenis lembut ni.
Tapi setakat ni dah ada beberapa orang jugak order saiz A4, bila sembang-sembang kat FB saya cadangkan diorang order saiz A4 memandangkan Mini Bantal yang saya buat tu kecik benor kalau nak letak ucapan panjang-panjang.

Order pun saya terima bergantung pada masa dan keadaan saya jugak masa tu.
Tapi time tu saya ada satu color je, color purple. kekeke..terpaksalah customer amik color pepel je. haha.
Lepas tu saya beli color pink & biru pulak. Semua semeter-semeter je beli. Dapatlah bape biji bantal je kan.

Hari ni saya update pasal saya dah order kain felt lembut ni banyakkkkkkkkkkkkkkk.
Dah seminggu dah sampai. Beshhhh!!!
Gebussss sangat kan bila buat bantal.
Kononnya nak buat projek dalam pantang nanti. Tapi bila makin dekat tarikh due, rasa macam tak sempat pulak nak running projek tu. huhuhu
Dalam mimpi jela agaknya. Kain tu pun simpan jela dulu. kikiki

Sok dah anak, keje nak ngadap anak je.hihi



Harga bergantung pada deko atau hiasan.
Kalau Mini Bantal harga dah fix.

Berminat nak order?
Bolehlah PM saya kat FB atau emel.

Saya buka tempahan jahitan sehingga hujung bulan 10 ni je.
Pastu nak standby untuk bersalin.
Kang ambik punya ambik, order tak sempat siap. Sian customer kan.

Ohh ye, hari tu ada sorang customer saya bagitau ada online shop lain gunakan gambar saya untuk ambil order. Segan nak tanya customer tu. Siapalah agaknya ye?
Nak cari rezeki halal, buatlah hasil tangan sendiri. Kerja tangan ni kan tak sama hasilnya.
Sabar ajelah kan.

Sekian. Wassalam =)

19 October 2013

Mini Bantal & Kad Felt

Assalamualaikum =)

Hari ni tahap kerajinan ada lebih sikit jadi saya update katalog. huhu
Setakat ni saya masih terima order, insyaAllah.
Sekarang ni pun masih gigih nak siapkan order.
Bulan depan dah kena slow sikitlah, kot kang terberanak awal. Waaa..nebes betol!

Ni order tak tau bila punya.
Jom tengok pic nya.



Kad felt bahagian depan

Kad felt bahagian belakang

Ok, sekian untuk hari ni.
Untuk shopping barang kraf dan readymade item, boleh order di website k.


Mekaseh ;)

18 October 2013

Car Neck Pillow Set

Assalamualaikum =)

Salam hari jumaat.
Hari ni saya nak update order yang telah saya buat.
Lama betul tak update.
Tapi takleh update semua, karang takde benda pulak nak update. kiki
Walaupun sebenarnya sangat jarang nak update blog.
Err..apa ulang-ulang ayat sama ni?


Haa pestime ni buat Car Neck Pillow atau bahasa melayu nya Bantal Leher Kereta, lebih kurangla kan. hee..
Design sama je macam saya pernah buat sebelum ni dari customer yang lain.
Ni atas permintaan customer sendiri. =)

Nak order, bolehla emel atau pm saya di FB k. ;)
Mekaseh.


17 October 2013

Tutorial : Set Comel DIY Snap Clip

Assalamualaikum =)

Ok, entry ni saya buat untuk korang yang belum tau nak guna set DIY snap clip yang saya masukkan di website.

Set yang ni tau. 








Heee...pestaim buat tutorial. =P

Faham kan? Senang kan? Haa...jom order!


Mekaseh.

Set Comel DIY Snap Clip & Felt Cut

Assalamualaikum =)

Waaaa...lama betul tak bersiaran. hihi
Hari ni saya ada masukkan beberapa barang kat website.
Ehh sebenarnya 2 barang je. huhu
Dalam kepala je fikir banyak barang, tapi yang mampu buat 2 aje. =P


 Felt cut bunga kelopak hati


 Set DIY Snap Clip

Kedua-dua barang ni boleh di order di website k.
Yang paling best Set DIY snap clip tu, memang memudahkan kerja ;)


Nanti saya update tutorial nak guna set DIY snap clip tu dalam entry akan datang.
Mekaseh. Jom order! ;)

27 September 2013

Telekung Lycra Color Cun-cun

Assalamualaikum =)

Tetibe saya rasa dah lama tak upload gambar-gambar order.
Dah bape hari tak bukak blog pun iye jugak. huuu...
Minggu ni mood nak buat keje sangat lah ditahap kritikal.
Dua hari saya kena pegi klinik, hari pertama minum air gula, hari kedua kena jumpa doktor untuk scan baby.
Tambah pulak cuaca mendung je minggu ni, makinlah malashhh...huu...

Hari ni nak promote telekung.
Telekung Lycra.

Sebenarnya saya dah start ambil order sejak minggu lepas. Saya buat pre order,tarikh tutupnya semalam.
Tapi siapa yang berminat, boleh je order. InsyaAllah boleh diikhtiarkan.
Boleh PM saya kat facebook k. Kat page boleh, kat personal FB pun boleh.
Klik gambar untuk lihat pelbagai lagi color yang cun-cun.




Alhamdulillah, dapat sambutan telekung ni.
Saya suka color biru kat atas ni.hee...

Jika berminat boleh PM saya di facebook k.
Emel pon boleh.

Mekaseh.


20 September 2013

Huruf Kritikal, Huruf A dah ada di website ^^

Assalamualaikum =)

Hari ni saya masukkan pek huruf "a" di website.
Huruf ni sangat kritikal kan. Yela, kebanyakkan perkataan atau nama mesti ada "a".
Biasa yang beli pek huruf ada masalah tak cukup huruf  "a".
Jadi penyelesaiannya, saya buatlah pulak pek huruf untuk huruf "a" saja. =)



Berminat boleh dapatkan di website k.


Sekian. =)
 

16 September 2013

Huruf Felt Restock Lagi

Assalamualaikum =)

Alhamdulillah, dapat restock sikit huruf felt.
InsyaAllah kalau masa mengizinkan saya tambah lagi.

Yang berminat bolehlah order di website k. ;)


Bagi yang masih baru dengan blog saya, huruf ni takde pelekat pun.
Kena lekatkan sendiri guna gam. hehh..
Saya bagitau sebab hari tu ada sorang customer dah beli, pastu dia tanya saya kenapa takde sticker.
Tampal secara manual la ye, kena letak gam sendiri. Yang mudahnya, korang tak payah dah nak potong-potong sendiri.

Haa...ada permintaan untuk huruf yang kritikal. InsyaAllah saya akan buat jugak. Sebab saya sendiri pun kadang-kadang memang perlu banyak huruf-huruf kritikal cuma saya kretip kan sikit, saya ubah beberapa huruf lain supaya dapat bentuk yang saya nak. ^^
Apalah saya merepek ni kan? huhuhu...takpe-takpe, nanti saya update lagi bila dah siap huruf-huruf kritikal tu. ngeee...

Boleh ke website www.inspiredesign.com.my untuk order huruf k. ;)

Mekaseh.


14 September 2013

Bantal-bantal Ready Stock

Assalamualaikum =)

Pehh jenuh nak update blog, geram je.
Tak pasal-pasal ada statement keluar bagitau yang kita dah log out dari tempat lain.
Padahal bukak kat satu laptop je. Ni pun dah boleh sebab pakai lappy asben. huhu...

Takpelah, mudah-mudahan oklah hendaknya.
Semua gambar kat lappy satu lagi, malas nak pindah-pindahkan. Leceh!

Saya ada buat beberapa biji bantal lagi sebagai persediaan untuk customer yang nak cepat.
Macam biasa, boleh letak nama. Tapi ada hadnyalah kan ikut jenis bantal dan ruang.
Semuanya boleh di order di website.


Yang berminat, boleh order di www.inspiredesign.com.my.
Details semua ada kat sana.
Boleh pos segera tanpa perlu tunggu turn untuk buat. hehh...

Mekaseh.


05 September 2013

Kain Felt Polyester dah masuk kedai

Assalamualaikum =)

Alhamdulillah selesai sudah masukkan kain felt polyester kat website.
Dah boleh order...yeay!!

Kali ni hanya ada saiz A3 sahaja memandangkan sebelum ni lebih banyak saiz A3 yang habis berbanding saiz A4. Yela, saiz A3 lebih jimat kan dan boleh buat item yang besar-besar.

Tengoklah pada permintaan, kalau ramai yang nak saiz A4 lagi, insyaAllah saya usahakan. Tapi buat masa ni memang ada saiz A3 saja.

Boleh dapatkan felt polyester di website www.inspiredesign.com.my

Ooo...haaa lupe, untuk 81 color hanya ada dalam pakej. Kalau beli secara loose, color dah tak sampai 81  color dah. Saya dah kurangkan ikut permintaan. Ada 62 color je yang tinggal.


Gambar adalah sekadar hiasan. Heee....ni gambar lama. Saje tepek balik, malas nak snap gambar.

Jom shopping kat Inspire Design. ;)
Mekaseh.


02 September 2013

Cekak Rambut Lembut & Mini Bantal

Assalamualaikum =)

Cekak rambut lembut khas untuk baby dan kanak-kanak.
Berminat? Boleh dapatkan pelbagai color di website sekarang juga!
www.inspiredesign.com.my

Harga?? semestinya harga terbaik untuk korang. Peace!! ;)



Yang ni pulak mini bantal.
Saja buat ready stock. Lebih mudah untuk customer yang suka sangat buat urgent order.
Bantal ni dah update kat web minggu lepas, dah tinggal 3 biji.
Siapa berminat boleh dapatkan di website k. ;)
InsyaAllah kalau ada kesempatan akan dimasukkan lagi sebagai ready stock.



Bila rajin, saya ambil peluang untuk buat semua kerja.
Pastu mula lah rasa pinggang nak patah. Cenggini rupanya mengandung.
Baru terasa payahnya mak kita dulu mengandungkan kita. Memang insaf & terharu sangat.
Terima kasih mak, sayang ketat-ketat.
Tak lupa jugak buat ayah, sayang ketat-ketat jugak. Bila mak mengandung mesti ayah kita pun lebih ambil berat. Macam suami saya. ehhehe...suka sangat nak manja-manja 24 jam tanpa henti sebab dapat perhatian lebih time ni. Best sangat!

Mekaseh datang blog saya.
Esok-esok datangla lagi. ;)


30 August 2013

Promosi Pakej Felt Polyester 81 Color

Assalamualaikum =)

Saya dah masukkan Pakej Felt Polyester 81 warna di website.
Harga saya beri adalah harga promosi untuk clearkan stok sedia ada sebelum masukkan stok baru.


InsyaAllah kalau tak ada apa-apa masalah dari segi kerajinan, minggu depan dah boleh masukkan belian loose untuk kain felt. huhu...Dah lama sangat saya peram kain felt ni.
Maklum dulu pakai blog, bila orang order ikut code saya kena update manual, tambah pulak yang beli offline. Kena  update lagi, lama-lama jadi malas. Lagilah hari tu tengah mabuk. huhu..terus peram je kain nya.
Tapi dah order lagi sebagai langkah berjaga-jaga color yang cantik-cantik habishhh.
Kali ni saya atau hubby tak potong sendiri, upah aje.
Malas bebenor tambah pulak baby dah pandai tendang-tendang ni, mood happy sangat-sangat. ngeee..

Sekian. Nak order felt boleh ke website www.inspiredesign.com.my

Mekaseh.


Pic : Order Terperam

Assalamualaikum =)

Order dah berzaman.
Ni masa saya belum mabuk preggy lagi ni.
Bulan bila pun tak taula.
Berderet folder yang tak update.
Bukan ekcen nak cakap order banyak, biasa-biasa je pun. heee..
Tapi alhamdulillah lah, ada yang sudi order.



Mekaseh ;)


24 August 2013

Pre Order Acrylic Felt

Assalamualaikum =)

Saya nak buka pre order untuk acrylic felt.

Tarikh tutup adalah hujung bulan ni.
Pembelian adalah secara pakej iaitu 20 color.
1 meter bagi setiap color.
Harga semeter ialah RM10.
Ketebalan 1.6mm, tebal tau.

Sesiapa yang berminat boleh emel atau PM saya di FB Page.
Kat bawah ni adalah color-color nya.

Pre order ni ada kuota, jika kouta dah penuh. Order akan ditutup bila-bila masa.


Pada crafter yang dah berpengalaman, mesti dah tau kegunaan acrylic felt.
Pada yang masih baru, acrylic adalah felt lembut. Boleh digunakan untuk buat bantal, plushies, dan macam-macam lagi. Felt polyester lebih keras berbanding acrylic.

Emel atau PM saya di FB Page jika berminat.

Mekaseh.

Huruf felt jenis baru dah masuk kedaiii...

Assalamualaikum =)

Ok, hari ni saya masukkan huruf felt bentuk yang lain dalam web.
Bagi yang berminat, dah boleh order.


Nak beli boleh ke link ni ye www.inspiredesign.com.my

Mekaseh.

23 August 2013

Soft Headband Simple dan 3D

Assalamualaikum =)

Hampir-hampir lupa dengan blog sendiri.
Kesian blog ni, rugi je bayar domain kan. huhu..

Order dari nurse yang selalu check up saya n baby ^^.
Mula-mula dia order yang ni. Kecik sikit daripada yang selalu saya buat. Layer nya dikurangkan.

Pastu nak raya, order yang kat bawah ni pulak.


Baru nak try buat yang 3D. Dies ngan headband dah beli lama, tapi takde masa nak buat.
Macam saya pernah cerita sebelum ni, saya suka beli, beli dan beli. Buat tak buat lain cite.
Ni kebetulan ada orang order, barulah muncul hasilnya. Tapi biasa-biasa jela bentuk 3D tu.huhu
Orang lain semua dah advance. Takpelah kan..buat apa nak ikut orang..

Headband hitam yang gambar bawah tu tak beli banyak pon. Jadi tak dapatlah nak terima order dalam jumlah yang banyak. Esok-esok barulah borong headband ni. Pastu peram lagi... =P

Mekaseh sudi jenguk belog kita. Baby kita dah gerak-gerak dalam peyot ni. Tak sabor nak jalan agaknya sebab ayah dia dah janji nak bawak mak dia makan sushi..heee..
Alhamdulillah, saya dah 6 bulan. Doakan semoga semuanya selamat sehingga melahirkan. Tak sabar sangat!

Sekian.

17 August 2013

Huruf Kembali Lagiii...

Assalamualaikum =)

Salam 10 Syawal.
Kejap je kan dah 10 hari raya.
Tekak pun dah perit, kering, selsema. Musim selsema ke apa tak taulah. Mak saya pun dah batuk selsema.
Asben saya lagi lah, dahlah memang hidung asyik sok sek sok sek. Tambah dengan tekak perit, lagilah haru.

Bermula dari hari ni, saya dah start beroperasi balik dah.
Kalau ikutkan minggu depan tapi dah ada order masuk, so start awal lah. hehe
Sehari sebelum raya pun ada orang order jugak. Nasib baik dia boleh sabar tunggu habis cuti raya.

Saya dah masukkan huruf felt di website.
Jadi sape-sape yang berminat bolehlah membeli di website ye. www.inspiredesign.com.my


Sebenarnya sama je dengan yang dulu. Cuma gambar je ambik yang baru. Fresh le sikit kalau tengok tu. huhu
Dapatlah jugak saya restock sikit.

Ok, itu saje untuk hari ni. Nak iron baju, hari ni nak pegi beraya lagi. Tinggal hari ni dan esok jela nak beraya jauh-jauh sikit. Lepas ni dah naik sekolah, memang tak lah nak jalan jauh-jauh. huhu

Sekian. Mekaseh. ;)

08 August 2013

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Assalamualaikum =)

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI semua.

Kenapa lah tab ni tak boleh upload gambar. Huhu...

Takpelah...apa pun, saya mohon maaf andai ada terkasar bahasa, tersilap tingkah dengan korang, lebih-lebih lagi customer saya.

SELAMAT HARI RAYA.
MAAF ZAHIR BATIN.

Dengan ini saya cuti dari bisnes buat seketika untuk menyambut hari raya. =)

Mekaseh.

24 July 2013

Mini Pek Permulaan Felt

Assalamualaikum =)

Semalam petang sebelum start masak saya dah taip dah satu entry, tiba-tiba line internet terputus.
Ohhh penat saya menaip, tak dapat diselamatkan. Lepas tu terus malas. huhu..

Ok, semalam keje saya dari lepas subuh membawa ke petang adalah menyediakan Mini Pek Permulaan Felt. Nak kata rajin tu takdelah sangat sambil-sambil fikir cemane nak kemas bilik yang dah hampir penuh dengan barang-barang saya. Mulalah fikir nak beli almarilah, box la..Dah bersepah-sepah..haii laa...


Sesuai untuk mereka yang baru nak berjinak-jinak dengan dunia felt.
Kalau cikgu-cikgu atau ibu bapa yang nak beri aktiviti untuk anak-anak pun boleh jugak sebab harganya sangatlah murah. Dah nama pun mini kan =)

Untuk order boleh ke www.inspiredesign.com.my yep!

Mekaseh.

18 July 2013

Edisi Sentap Malam Jumaat

Assalamualaikum =)

Dah lama saya tak update blog waktu malam.
Sejak bape bulan yang lepas, saya ada jadi agen kepada beberapa online seller.
Ataupun nak senang paham, DROPSHIP.

Kiranya kesimpulan awal saya nak bagitau, nasib saya kurang baik dengan owner salah satu produk yang saya jual.

Saya bukan nak nasihat sebab saya sendiri pun kadang-kadang terlepas pandang dengan kekurangan servis kita dengan pelanggan tapi apa yang saya boleh ingatkan, KALAU TAK RETI NAK BUAT DROPSHIP, TAK PAYAH GATAL NAK BUAT. huhuhu...

KALAU TAK DE MASA NAK LAYAN AGEN, TAK PAYAH BUAT DROPSHIP.

Haaa...kau, saya betul-betul emosi malam Jumaat ni.
Apa yang berlaku pada saya?
Haa meh tengok.

1. Owner hanya beri barang yang tak laku untuk agen jual
2. Owner mendahulukan pelanggannya sehinggalah stok habis, barulah tengok order dari agen. Jadi, bila dia reply order dari agen. Semua SOLD OUT.
3. Owner mengambil masa lebih 24jam untuk reply pertanyaan dari agen sedangkan dalam term, dia minta kita tanya stok terlebih dahulu sebelum ambil duit.
4. Owner kerap kali buat silap dengan availablity stock. Kejap ada, kejap sold out. Kesannya buat customer kepada agen kurang percaya lagi.
5. Owner tidak menggunakan konsep win win situation sebab apabila penghantaran dibuat, label dan details owner semua terpampang kat parcel. Ini dah dikira mencuri customer dari agen. Dapat detected daripada cara owner ambil details customer. Maklumat yang tak perlu juga diminta. Tak mustahil owner akan ambil maklumat customer daripada agen untuk customer terus membeli dengan mereka.

Saya dah pernah beberapa kali buat dropship dengan beberapa online seller. Kalau yang bagus tu, bagussss sangat-sangat. Tapi kalau sebaliknya, memang hampeh. Masalahnya yang bagus tu, tak kena kan fees pun. Yang tak bagus tu, ada jugak kena bayar. Setakat ni, dah 3 kali saya dapat online seller yang bad services.

Saya buat dropship, salah satu sebab mestilah nak tambah income kan. Sebab lain, saya nak FB PAGE saya sentiasa update dengan barang-barang. Kalau nak harap kraf saya ni, asyik barang yang sama jela melainkan sesekali je ada barang baru. Saya tak pandai nak update status setiap masa. Jadi saya lebih suka update barang je kat FB. Kalau kat blog lainlah..uhuhuhu.

Kawan saya pun pernah juga ada problem dengan owner dropship. Terus dia cabut lari. Bukannya kita takde sale. Kadang-kadang sale mencanak-canak tapi owner boleh buat sambil lewa.

Jadi, pada korang-korang yang dropship tu carilah owner yang betul-betul boleh beri servis yang baik. Kalau tak, cabut lari jek. Nak buat dropship ni kena ada satu sistem yang efisyen. Bukan nya, orang buat dropship kita pun nak buat jugak. Last, dropshippe yang makan hati tau. Boleh giler jadinya..huhuhuhu..

Ya Allah sabarkanlah hati ku di dalam bulan penuh berkah ini. AMIN...

Mekaseh kerana sudi baca. =D

16 July 2013

Sakura Brooch versi Felt

Assalamualaikum =)

Dulu saya ada buat sakura brooch jugak tapi guna reben.
Peh tu, ni felt pulak.
Otak ni jem, tak boleh pikir nak letak nama apa dah. huhu

Semalam tak tido disebabkan ayahanda tiba-tiba sesak nafas.
Dua kali hantar ke hospital dalam masa satu malam, doktor cek semua takde pape masalah lagi pulak ayahanda saya takde asma pun. Doktor suruh cari alternatif kedua, mana tau ada gangguan.

Bila dibawa jumpa seorang ustaz kat satu pesantren (madrasah), rupa-rupanya memang ada.
Dah dibuang, bila balik menjadi lagi sesak nafas tu. Seolah-olah ada benda mencekik kat leher. Nak nafas tak boleh, macam angin tersekat dalam badan.

Lepas tu, panggil jiran yang memang buat perubatan islam. Dekat 3 jam cari punca, alhamdulillah ada keluar seketul benda putih dari tekak. Dalam masa sejam dua, jadi lagi. Jiran saya datang lagi untuk follow up semula. Dan malam tadi nampaknya dah ok sikit ayahanda saya. Memang "degil" la benda tu nak keluar.

Gini lah risiko kalau kerja berdepan dengan orang ramai. Orang nak sampaikan ilmu agama pun, ada saje yang tak suka. Mudah-mudahan ujian ni ada ganjaran yang besar untuk ayah saya. Dulu pernah jugak ada gangguan tapi ni la rasanya paling teruk. Tak tau nak fikir siapa sebab ayah saya ni kerja masuk banyak kampung, taman, felda untuk DUN kawasan ayah saya kerja. Terlalu ramai. Kalaulah benar ada yang mendengki, biarlah orang tu terima balasan daripada Allah je.

Kesian tengok ayahanda. Sedih saya. Dahlah bulan puasa. ='(


Ok, untuk order Sakura Brooch. Boleh ke web ye www.inspiredesign.com.my

Mekaseh ;)

11 July 2013

Lagi-lagi Brooch...

Assalamualaikum =)

Hari ni saya update Najwa Brooch pulak.
Belasah jela apa-apa nama.
Amik nama anak buah..huhu

Paling simple dan paling murah..uhuhu
Untuk order boleh ke www.inspiredesign.com.my ok.

Mekaseh & selamat berpuasa.

09 July 2013

Shopping Cart Inspire Design...Jom Shopping!

Assalamualaikum =)

Alhamdulillah, saya dah masukkan sedikit demi sedikit bahan kraf kat website.
Lepas ni boleh order dah.


Proses pemindahan dari blog e-store ke website masing berlangsung. cewahh..hee
Tak dapat nak masukkan semua dalam sehari. Muakkk tau!
Hari ni baru masukkan sikit dah rasa muak..kena relax kejap.

Baru balik check up kat klinik terus online sebab taknak bagi mata ni tidur.
Berat saya naik sekilo dalam masa 3 minggu. Dah kena pergi klinik 3 hari berturut-turut. Redha jela...
Padahal hari tu berat dah turun. Ni naik sekilo, kecoh lebih..hahaha.

Esok, kita dah mula berpuasa.
Jadi saya ucapkan Selamat Menjalani Ibadah Puasa.
Semoga Ramadhan kali ini lebih baik berbanding yang lepas.

Mekaseh. ;)

06 July 2013

Close Up Keronsang Untuk Diborong =D

Assalamualaikum =)

Semalam tunjuk gambar bekas-bekas je.
Terlupa nak terus up gambar-gambar nya..huhu

Ni saya tempek k.
Urusan pembelian boleh dibuat di website Inspire Design Shopping Cart

Pin Bunga
Pin Bunga Layer

Pin Matahari
Mix Pin Matahari & Pin Bunga Layer
Rafflesia Felt Flower
Uzma Soft Headband

Dah update kat web, dah boleh beli =)
Semua stok tak banyak dan saya tak restock.
Sape nak boleh dapatkan segera.
Mekaseh.

Jom LIKE Page Inspire Design ^^