28 March 2013

Kicen Senget-benget

Assalamualaikum =)

Enam hari tanpa update.
Perkara biasa di blog saya. ^^

Hari ni kondisi badan tak berapa best.
Dengan mata yang cepat sangat berair dalam seminggu dua ni.
Pasal tu la tak dapat nak ngadap lappy lama-lama. >.<
Nak menjahit pun, aduii la...sampai boleh menangis.


Mula-mula rasa macam takde nak cakap pape dan nak habiskan terus entry ni tapi tetibe teringat satu kejadian pulak. hihi

Saya dapat mesej di fb dari seorang customer, biasalah nak order kan.
Dia bahasakan saya kakak. Saya sebenarnya tak kisah pun tapi saya tengok profile picture dia, anak dah besor weiii..pastu saya skodeng kejap. Dia takde letak tahun kelahiran cuma letak tarikh besday je. Then saya skodeng fb suami dia...arkkkk...lahir tahun 1968. okehh, saya terdiam kejap.

Tiba-tiba keluar awan-awan kat atas kepala.
Adakah dia sepatutnya memanggil saya kakak atau adik atau gunakan saya awak sahaja? hehehe..
Kadang-kadang saya terfikir, orang perempuan ni memang susah nak mengaku tua kan? (sesetengah jela kot)

Saya bukan nak cakap saya ni jenis sedar diri..haha.. tapi memang patut pun kita sedar diri pun kan.ekekeke..actually bukan sorang ni je, ada dua tiga orang lagi. Tapi saya sangka baik ajela, mungkin diorang lebih muda daripada saya ataupun panggilan kakak itu adalah sebagai satu penghormatan. Itu lebih baik daripada kita guna heyy dan seangkatan dengannya. betul tak? hehe..

Ok, sebenarnya saya pun susah nak mengaku umur. >.<
Apalah yang ada pada angka jika hendak dibandingkan dengan iman di dada.

Maceh.

No comments:

Jom LIKE Page Inspire Design ^^