25 December 2014

Order : Mini Bantal Maroon

Assalamualaikum =)

Mini bantal color maroon eka & yusof.


Mini bantal ni saiz lama.
Untuk pengetahuan bakal-bakal customer, saya dah upgrade saiz bantal tau dan menggunakan kain yang lebih lembut. Jadi bantal akan jadi super gebuss..

Berminat untuk order?
Boleh terus emel atau PM saya di FB k ;)

Sekian.

15 December 2014

Order : Bantal Kahwin, Tunang & ikut suka...ngeeee

Assalamualaikum =)

Bantal ni dah buat lama, sebelum saya bersalin.
Maknanya dah setahun lah...kekekekke
Tak taulah apa nak jadi, tak pernahnya update order terbaru.
Rasanya boleh update yang baru-baru, bila yang lama dah habis upload.
Kesimpulannya kena update hari-hari baru boleh setel semua.kan kan kan?


Customer ni order bantal saja. Yang bookmark i love u tu saya bagi freeeeee... sebab masa tu ngengada nak buat bookmark. Agaknya si pengantin ni dah ada anak, order dia baru upload..huhuh

Haaa...lagi satu, website tak dapat update lagi. dah 2 bulan tak update tapi alhamdulillah ada jugak customer order kat situ. Planning nak upgrade website tu kasi cun dulu. Tengoklah camne ongkosnya ada ke idak ni nanti. errrr.....

Sekian untuk hari ini.

Berminat untuk order?
Contact saya k ;)

P/s : Orang-orang JB & Singapore, jumpa nanti bulan April 2015 di Stadium Tertutup MBJB k. Wowww lama lagi kau, dah promote awal-awal..hahaha
Barang apa yang ada??? ok, kita tunggu nanti ye. Saya pun tak tau nak bawak apa lagi nanti ni. Nak bawak semua, makanya kena sewa lori..best tak? ngehehehe...

Sekian.

03 December 2014

Order : Mini Bantal Love

Assalamualaikum =)

Mini Bantal Love.
Tapi ni versi lama.
Versi baru, kain lebih soft. =D

Maklumlah semua order lama-lama kan. Sekarang ni sedang melakukan perubahan sikit demi sedikit.ngeee


Customer guna mini bantal ni untuk dihiaskan di Mini Pelamin masa majlis perkahwinan beliau.
Nak tengok gambar?
Jom tengok kat page ID.

Berminat untuk order?
PM saya di FB PAGE atau Emel saja k ;)

Terima kasih.
Sekian.


02 December 2014

Order : Keychain Nama versi baru

Assalamualaikum =)

Kicen nama versi baru.
Saya dah masukkan dalam katalog, boleh rujuk details dalam katalog k ;)




Berminat untuk order?
Boleh pm saya di FB PAGE atau emel saya k =)

Sekian.

Sengat Fest di Teluk Sengat, Kota Tinggi.

Assalamualaikum =)

Sekejap je masa berlalu, dah masuk bulan 12 dah.
Dan hari ni baru rajin nak update gambar masa bukak gerai kat Sengat Fest bulan lepas =D
Festival Sukan Air ni berlangsung selama 4 hari bermula 20 November 2014 hingga 23 November 2014.
Kami jual baju bundle kanak-kanak & kraf.


Alhamdulillah, berakhir sudah 4 hari berkampung kat Teluk Sengat.
Banyak pengalaman kami dapat, bukan saya je tau. Suami & anak saya pun dapat sama. hehehe
Seronok sangat-sangat.
Semangat nak join event lagi.
Bulan Disember ni sepatutnya saya ada join event di Stadium Tertutup MBJB. Tapi cancel sebab penganjur cakap clash dengan banyak event. Takpelah, inshaAllah ada rezeki lagi boleh join.

Sekian. =D

18 November 2014

Order : Bookmark 001

Assalamualaikum =)

Bookmark simple saiz kecik.
Order ni masa saya sedang mengandung..hekkkk
Sekarang anak dah nak 11bulan...woahhhhhh...ngeeee


Orait nak buat announce sikit.
Kepada warga Johor, yang berhampiran dengan Kota Tinggi.
Hujung minggu ni jom pakat turun ke dataran Teluk Sengat. Ada sukan air & gerai jualan.
Pelbagai aktiviti dijalankan dari 21 November hingga 23 November. 3 hari tau. Set date korang untuk datang. heeee
Saya pun ada kat situ nanti, join gerai jualan. Kelam-kelibut le jugak sebab ingatkan tak jadi, rupa-rupanya jadi. Bersilat dengan anak kecik nak buat semua benda ni. Orang yang handle tu bukan nak bagitau awal-awal, macam bizi bebenor je..hakkkk..jahat tak?
Apa yang ada nanti kat gerai saya, kita tunggu dan lihat jela..ni kes redha je, bawak apa yang ada. huhuhu

Sekian untuk pagi ni.


16 November 2014

Order : Sepit Rambut

Assalamualaikum =D

Sepit rambut ni ada sorang customer order.
Dah lamaaaa dahhhh.
Rasanya 2012 kot..hahah
Dah basi dah.






Buat masa ni, beberapa item saya terpaksa tutup tempahan memandangkan Bigshot kesayangan saya demammmm...huuuuuuu...sedih!
Kalau ada crafter pernah alami keadaan ni, tapi tak tau camne nak setel. InshaAllah akan saya kongsikan pada entry akan datang.
Setelah hasil siasatan dari Encik Google, masalah yang biasa dialami oleh Cik Bigshot adalah part bearing.huhu

Sekian untuk hari ni.

02 November 2014

Order : Bookmark

Assalamualaikum =)

Bookmark 001.
Sesuai untuk cikgu-cikgu nak bagi pelajar, atau pun untuk event pendidikan ke.
Yang penting, jika anda berkenan jom order! hehe


Bookmark ni ada ready stock lagi.
Boleh order di website k.


Sekian.
 

31 October 2014

Hari Akhir Pre Order Lace Petti Romper Batch ke-2 & Sarung Kotak Tisu Pink

Assalamualaikum =)

Makin hari makin kurang update yek..huhu
Ini orang jenis tak istiqamah nak update hari-hari..hihi



Sarung kotak tisu ni item baru yang saya buat..waaaa...orang lain buat dah berzaman okeh. hihihi
Ok, ada lagi 1 pengumuman nak dibuat.



Hari ni lastday
 PRE ORDER LACE PETTI ROMPER batch kedua.

Buat mommies yang berminat bolehlah order & bayar hari ni jugak.
Code color boleh rujuk post sebelum ni.
Atau kalau mommies ada instagram boleh tengok kat sana. FB page pun ada jangan risau. Semua updated!
hehee...kat blog je lambat sikit.

Berminat untuk order boleh Pm saya di FB atau emel saya k.

Sekian.Mekaseh.

26 October 2014

Pre Order : Lace Petti Romper + Headband Batch 2

Assalamualaikum =) 

Pre Order Lace Petti Romper dibuka lagi untuk batch kedua.







PRE ORDER 
24 OKTOBER 2014 - 31 OKTOBER 2014

PM di facebook Page / whatsapp 0112-8434485

LACE PETTI ROMPER + HEADBAND
PRICE : RM30/set
POSTAGE : (SM:RM7, SS:RM10)
Wholesale available (moq : 10set)

SIZE :
S - 0-6bulan
M - 6-18bulan
L - 18bulan-2.5tahun

Bagi yang berminat boleh terus contact saya k.
Full payment.
InsyaAllah barang dijangka sampai awal atau pertengahan bulan 11 macam tu.
Pre Order ni memerlukan kesabaran yang tinggi. Kalau tak sabar, saya mintak maaf tak boleh tolong =D
Tapi harga pre order dah tentu lebih rendah berbanding harga ready stock.
Jom jom order sekarang sebelum tarikh pre order di tutup.

Sekian.

19 October 2014

Pre Order : Lace Petti Romper + Headband

Assalamualaikum =)

Alhamdulillah, Inspire Design melangkah setapak lagi.
Melangkah ke mana tu? heheh
Kali ni saya beranikan diri untuk keluarkan baju bayi & kanak-kanak pulak.

Sebenarnya saya dah buka pre order untuk romper ni dari 16 oktober kelmarin. Tak sempat nak update kat blog. Masa tu free lagi, order untuk kraf pun dah setel semua. Tetiba upload romper, masuk pulak order kraf. Syukrann...tu yang kelam-kelibut sendiri.

ROMPER ni CUTEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE sangat-sangat okeh!
Siap  headband lagi.





PRE ORDER 
16 OKTOBER 2014 - 22 OKTOBER 2014

PM di facebook Page / whatsapp 0112-8434485

LACE PETTI ROMPER + HEADBAND
PRICE : RM30/set
POSTAGE : (SM:RM7, SS:RM10)
Wholesale available (moq : 10set)

SIZE :
S - 0-6bulan
M - 6-18bulan
L - 18bulan-2.5tahun

Bagi yang berminat boleh terus contact saya k.
Full payment.
InsyaAllah barang dijangka sampai awal atau pertengahan bulan 11 macam tu.
Pre Order ni memerlukan kesabaran yang tinggi. Kalau tak sabar, saya mintak maaf tak boleh tolong =D
Tapi harga pre order dah tentu lebih rendah berbanding harga ready stock.
Jom jom order sekarang sebelum tarikh pre order di tutup.

Sekian.

16 October 2014

Order : Mini Bantal Biru Abg Cip

Assalamualaikum =)

Mini Bantal versi biru untuk Abg Cip.
Masih lagi saiz lama.hehehe....

Untuk pengetahuan bakal-bakal customer...inshaAllah
Saiz Mini Bantal dah upgraded tau & menggunakan kain yang lebih soft.
Nantikan kemunculan order-order untuk mini bantal saiz baru. =D
Sekarang ni nak habiskan upload order-order yang saiz lama dulu.


Berminat untuk order?
PM saya di Page atau emel saja k ;)


Sekian.

15 October 2014

Order : Pin Bunga Bulat & Pin Huruf Mini Bulat

Assalamualaikum =D

Alhamdulillah, kali ni order brooch dari beberapa customer.
Saya satukan je gambarnya.




Semalam tak dapat nak sambung entry.
Free nanti kita sambung lepak k.hehe
Berminat untuk order?
PM saya di FB atau emel saja k.


Sekian.

13 October 2014

Pengharaman Perkataan "MURAH"

Assalamualaikum =)

Petang-petang gini sementara nak tunggu mandikan anak, bolehlah taip satu entry kat blog.heee...
Sebenarnya lebih pada nak cerita tentang sambungan entry saya yang lepas.

PENGHARAMAN PERKATAAN "MURAH" OLEH SEBUAH BUTIK ONLINE.

Sebenarnya saya terlupa huraiannya dan tadi dah cari balik, tak jumpa! Alamakk tulah, taknak copy.
Antara isi penting saya dapat kenapa butik online tu tak guna perkataan MURAH sebab perkataan MURAH melambangkan kualiti yang rendah.

Itu hanya pandangan beliau. Kita sebagai individu yang juga berniaga online mestilah ada cara tersendirikan.
Tapi saya tak tolak pandangan pemilik butik ni. Jadi marilah tambah ilmu tak kira dari mana sumber pun, mana yang baik kita cuba. =)

Sekarang ni saya nak cerita lain pulak.hehehe

Semalam saya terima PM dari customer "tak jadi" . Nak order bantal tapi dia tanya boleh tak pos esok atau lusa? Mean pos hari ni atau esoklah...aishhh. Saya tak marah mungkin dia tak tau proses nak buat bantal ni macam mana. Tapi agak tak logik di situ, malam ni order. Esok dah kena pos.

Ok, ini mungkin alasan yang tak boleh diterima oleh orang yang telah berjaya atau orang yang nak berjaya.hehe..dulu saya belum ada anak, anytime, anywhere..haaa apa lagi any...saya boleh buat &siapkan dalam masa beberapa jam je tapi bergantung decoration camne kan. Tapi sekarang dah ada anak, daripada 24jam waktu yang ada, 20 jam hanya untuk urus anak je. Sepatutnya 1 bantal boleh siap 2-3jam, sekarang ni dah jadi 2-3 hari..huhu. Kalau anak sporting masa tu, bolehlah siapkan cepat.

Anak saya dah nak masuk 10 bulan tapi saya masih lagi cuba untuk susun jadual. Bila waktu dia tido, bila waktu saya kena siapkan kerja-kerja rumah. Bila waktu saya perlu online & siapkan kerja-kerja bisnes. huhu. Jadi surirumah tidak se "relax" yang disangka.

Kalau dah tau tak relax, tak payahlah bisnes!". Ehh ada tak orang cakap camni? hehehe...
Saya menyahut seruan PM ye. Surirumah jana pendapatan dari rumah. emmm ok tak?

Ok..bersambung!
Dah maghrib. heee...

Sekian


Order : Set Hiasan Kereta versi Pink Purple

Assalamualaikum =)

Kali ni order untuk set kereta tema pink dan purple.
Customer nak Bantal Leher, Bantal A4 dan Sarung Kotak Tisu.
Jadi dalam set ni, ada 3 barang.

Kalau korang berminat tapi nak tambah aksesori lain contoh macam car charm ke, yang letak kat seat belt tu (tak tau nama), pun boleh. Takde masalah. =D



Pertama kali buat sarung kotak tisu, alamakk terkecik pulak..
Kena buat lagi. Tapi seronok sebab buat benda baru. Nasib baik customer sporting, tak kisah nak tunggu lama sikit.

Berminat untuk order?
Boleh Pm saya di facebook atau emel saja k.


Sekian.

12 October 2014

Order : Sepit Rambut Kecik Molek =D

Assalamualaikum =)

Masih ingat janji saya pada entry lepas?
InshaAllah ada kesempatan nanti saya ceritakan ye.
Pagi ni saya update order dulu.
Nak mengemas rumah dan yang lain-lain sebelum anak bangun tido. heee...


Berminat untuk order item di Inspire Design?
PM saya di FB atau emel saja k ;)


Sekian.

11 October 2014

Order : Kicen Nama Khadeejah

Assalamualaikum =)

Kicen nama order untuk Khadeejah.
Customer ni order 3pcs. 2 kicen, 1 lagi nama je, takde letak apa-apa.
Tak silap saya ni order awal tahun haritu, mungkin customer ni nak letak kat beg sekolah anak dia kot.hehehe..agak-agak je.

Kicen ni versi lama, saya letak sebagai kod keychain nama 001 di katalog.
Ada versi lain, boleh tengok kat katalog tau.
Saya belum update order versi lain kicen nama di blog merapu ni. huhu

Harga? boleh refer katalog k.
Harga yang saya tawarkan adalah harga yang munasabah, tidak terlalu murah & tidak terlalu mahal. =D

Saya ada terbaca tentang pengharaman perkataan "MURAH" untuk satu butik online.
Nak tau kisahnya?
Tunggu ye. InshaAllah next entry saya ceritakan. ;)

Maklum jela, kadang-kadang harga dah rendah tapi customer nak lagi murah sampai tak munasabah. hukhukhuk...kesian kat para seller kan.


Berminat untuk order?
Boleh PM saya di Page atau emel saja k. ;)


Sekian.

Order : Mini Bantal Hijau Lemon Aien

Assalamualaikum =)

Mini bantal ni masih saiz lama ye. huhu...
Jarang customer request color hijau lemon ni.
Sebenarnya color ni pun cun jugak.


Berminat untuk order?
PM saya di FB atau emel k. ;)


Sekian.

10 October 2014

Simple Bookmark (WHOLESALE)

Assalamualaikum =)

Bagi yang mencari cenderahati untuk pelajar, nak buat jualan atau sebagainya bolehlah membeli di sini. =D

Dekat-dekat nak cuti sekolah ni, ramai cikgu-cikgu mencari cenderahati untuk bagi pada pelajar UPSR, SPM. Kiranya pelajar yang akan keluar sekolah. Best dapat cikgu-cikgu camni kan? hee...


Ok. Ni ready stock. Tak banyak pun, ada 1 bekas je.
Biasa saya pos bookmark guna container yang lutsinar tu, sebab takut patah. 1 bekas ada 50pcs.
Jom jom order.


Sekian.

09 October 2014

Order : Bantal Leher Kereta Versi Kelabu

Assalamualaikum =)

Kali ni, bantal leher kereta versi kelabu bulu kucing gitu =D
Simple je.



Berminat untuk order, PM saya di FB atau emel k ;)


Sekian. Terima kasih.

07 October 2014

Order : Bantal A4 Pink Nur Maryam

Assalamualaikum =)

Sebenarnya ni adalah hadiah giveaway yang saya buat sebelum bulan puasa hari tu.
Alhamdulillah, rezeki baby comel ni. =)
Untung dia, dapat bantal free.heee




Berminat untuk order produk di Inspire Design?
PM saya di FB atau emel k. ;)


Sekian.


06 October 2014

Order : Simple Felt Headband =)

Assalamualaikum =)

Headband ni order entah zaman bila punya saya pun tak ingat. Huaaa...
Dekat nak raya haji, rajin bebenor saya edit gambar-gambar semua. Sampai ada yang saya tak ingat saya pernah buat..huhu. Dasat sungguh!



Bagi yang berminat nak beli secara borong, saya ada ready stock. Boleh order di website k. ;)
Borong sedozen aje atau pun 12 unit. Tak banyak pon. =D


Sekian. Salam Aidiladha.

03 October 2014

Simple Felt Headband untuk diborong...macam-macam bentuk & warna ;)

Assalamualaikum =)

Alhamdulillah, harini tambah lagi satu item untuk ready stock.
Sebenarnya dah buat lama untuk stok booth tapi sebab banyak, jadi saya update untuk borong pulak.
Minima borong hanya sedozen saje atau 12unit.










Berminat boleh order di website k.



Sekian. =)


02 October 2014

Qaseh Brooch & Colorful Bow Brooch

Assalamualaikum =)

Qaseh Brooch & Colorful Bow Brooch ada ready stock.
Jika berminat boleh order di website k ;)




Sekian untuk update kali ke-2 harini.hehe..rajin tak? rajin tak saya arini? =P

Jom LIKE Page Inspire Design ^^